Načítání...

Blog

Novinky a inspirace
Blog / Stěrky na podlaze

Stěrky na podlaze

Stěrky v interiéru na stěnách používáme zcela běžně, ale málo koho napadne, že ji můžeme použít také na podlaze. Přitom tady je praktická. Je totiž odolná a snadno se udržuje. Kterou použít? To nám prozradí náš kolega Radovan Najman.
  • Stěrky na podlaze

Za nás ideálně epoxidovou stěrku Betonepox®.

A proč?

Je to jednoduché. Stěrku aplikujeme zhruba od roku 2009 s tím, že za tu dobu jsme vyzkoušeli spoustu různých alternativ v podobě cementových podlah i litých epoxidů. Žádná z těchto alternativ ale nikdy nevykazovala takovou odolnost a funkčnost, jako stěrka Betonepox®. Když se podíváte u nás po showroomu, máme ji tady desátým rokem a pořád vypadá skvěle.

Nemusím se bát, že stěrka popraská?

Stěrka Betonepox® sama o sobě nikdy nepraská. Nicméně tím, že má necelé 2 mm, tak kopíruje to, na co ji dáváme. Pokud by byl neodborně provedený podkladní beton, případně špatně udělané dilatační okruhy, je tam riziko, že by nám mohl praskat podklad a tím pádem i samotná stěrka. Nicméně toto všechno se dá eliminovat konzultacemi před samotnou realizací. Případné vysprávky jsme schopni zajistit, aby všechno proběhlo tak jak má.

Automaticky se nabízí otázka, zda můžu stěrku z obytné místnosti dále prodloužit do chodby, případně i na schodiště?

Rozhodně ano. Naopak ta provázanost v tom interiéru vypadá opravdu krásně a doporučujeme to. My nejsme omezeni nějakou plochou. Momentální rekord máme 700 m2, kdy jsme schopni stěrku natáhnout celoplošně s tím, že až následně řešíme případné proříznutí dilatací, pokud jsou potřeba. Dilatace následně vyplníme tmelem a dobarvíme do odstínu stěrky. Vznikne tak krásný, čistý detail a tím stěrka Betonepox prováže celý interiér v rámci samotné plochy.

Když se řekne stěrka, představím si šedou barvu.

Není potřeba se orientovat pouze na šedou. Barevná škála je téměř neomezená, takže každý si vybere. Kdybyste chtěla, tak můžete mít metalické i perleťové odstíny.

Pochopila jsem, že Betonepox® je skutečně odolný a pevný. Nevadí mu tedy ani voda? 

Nevadí a je to i jedna z hlavních předností, když se Vám něco vylije na podlahu, tak nechcete řešit to, že ji musíte rychle otřít, protože je savá. Tím pádem můžete stěrku Betonepox® použít i do koupelen.

Ale o tom si povíme v jiném článku.

Všechny informace o stěrce Betonepox® naleznete na www.nemec.eu.

Tento rozhovor vznikl ve spolupráci s HomeInCube Media, s.r.o.