Načítání...

Blog

Novinky a inspirace
Blog / Stěrky a koupelny patří k sobě

Stěrky a koupelny patří k sobě

Již dávno neplatí, že do koupelny můžete vybírat buď kachličky nebo jiné kachličky...
  • Stěrky a koupelny patří k sobě

Dnešní době vládne minimalismus a funkčnost, a proto je použití stěrek v koupelnách velmi populární. Stěrek, které jsou dlouhodobě udržitelné v zátěži sprchových koutů, podlah, stěn kolem vany či stěn za umyvadlem.  

Dnešní nabídka na trhu je naštěstí podstatně bohatší než v minulosti, a tak i v rámci stěrek můžeme vybírat z mnoha druhů, které jsou, díky svému složení, zcela voděodolné a nejsou tedy závislé na finálním lakování, jako tomu je například u stěrek cementových.

Nejvíce prověřeným materiálem je stěrka Betonepox®. Společnost Němec tuto stěrku aplikovala na více jak 100.000 m2 ploch za posledních 10 let. Je tedy prověřena životem na mnoha místech, včetně showroomů firmy v Praze Krči či v Brně na Kaštanové, kde můžete vidět, jak bude vámi zvolený povrch vypadat po mnohaletém užívání v provozu.

Jedná se o materiál, jehož základ tvoří dvousložkový epoxid, tedy odolná a zcela nesavá hmota. Na výběr je nekonečné množství odstínů, několik druhů hrubosti či dekorů, které nesou názvy Betonepox® Classic, Betonepox Soft a Betonepox UltraSoft.

Jelikož má stěrka necelé dva milimetry, je velice důležité nepodcenit žádný detail v rámci příprav podkladů. Nejedná se o žádné složité speciality, nicméně i jednoduchá aplikace perlinky s lepidlem se dá ošidit a v budoucnu pak může klientům přinášet problémy.


V rámci příprav podkladů je potřeba mít stěny celoplošně přetažené perlinkou a flexibilním lepidlem aplikovaným tak, aby perlinka neprosvítala. Vnitřní rohy v koupelnách musejí být vždy ošetřeny hydroizolačními páskami. Plošná hydroizolace se neaplikuje, ta je již součástí stěrky Betonepox. Na podlaze pak mít ideálně beton či cementový potěr.

Veškeré tyto úpravy či přípravy podkladů si je společnost Němec schopna zajistit sama. Vždy posílá technika na místo aplikace, který se domluví s danou realizační firmou na všech potřebných krocích, aby byl celkový průběh zcela bezproblémový a aby jednotlivé vrstvy, včetně té finální v podobě stěrky, klientům sloužily dlouhá léta.

Nespornou výhodou stěrek je také jejich flexibilita v rámci plochy, na kterou je aplikujete. Problémem nejsou niky, zaoblené rohy či nepravidelné tvary místností a stěn. Lze je aplikovat i na skříňky či dveře. Netvoří se zbytečné odřezky, nepěkné nápoje a klient platí vždy jen za skutečně provedenou plochu.


Společnost Němec, specialista a leader na trhu stěrek, nikdy neprodává samotný materiál a veškeré své zakázky provádí včetně realizace. Udržuje si tím potřebný dohled nad co nejvyšší kvalitou provedení a klientům tak odpadá starost se sháněním další realizační firmy. Společnost Němec se o zakázku postará od A až do Z a vytvoří jedinečný originál, protože je nutno zmínit, že každá stěna, podlaha či nika jsou vždy originálem, který nikdy nikdo nikde znovu nezopakujete.

Nebojte se tedy zkusit ověřené, originální, zcela funkční a k tomu stylové povrchy.

Odborníky ze společnosti NĚMEC můžete navštívit v jednom ze showroomů (v Praze, nebo v Brně), kde se o vás prvotřídně postarají, pomohou vám s výběrem, ukáží výběr materiálů a navíc vám nabídnou výbornou kávu.

Těší se na Vás tým Němec s.r.o.!