Načítání...

Blog

Novinky a inspirace
Blog / Stěrky v koupelně

Stěrky v koupelně

Uvažujete o stěrce v koupelně? Náš kolega Radovan Najman vám prozradí, kterou vybrat a proč.
  • Stěrky v koupelně

Z naší strany Vám mohu doporučit pouze epoxidové stěrky Betonepox®. Jedná se o dvousložkový epoxid, tudíž o zcela nesavý a tvrdý materiál.

Kde všude je v koupelně můžeme použít?

Ve finále všude. Jak na stěny, tak na podlahy. Momentálně máme aplikovaných více, jak 100.000 m2 ploch, a tak můžeme s klidem říci, že Betonepox® opravdu funguje.

A co když ji nechci na plné ploše, na celé stěně, nebo na podlaze?

To vůbec není problém. Můžete si ji dát pouze do sprchového koutu, na stěnu za vanu, nebo i do samotné niky. Případně s ní řešit pouze podlahu a spádování sprchového koutu samotného.

Pro mě je šedá barva taková nezáživná, já bych chtěla barevnou koupelnu.

Opět je to na Vás, co si vyberete. Můžete mít žlutou, můžete mít červenou, můžete mít modrou koupelnu, opravdu co se Vám zlíbí. Pracujeme i s metalickými odstíny, takže měděná či zlatá koupelna není problém. Případně si můžeme pohrát i se strukturou a kresbou.

Jak má být koupelna připravená?

Nejsou to žádné složitosti. Potřebujeme mít stěny připravené v perlince s flexibilním lepidlem aplikovaným tak, aby ta perlinka neprosvítala. Do rohu potřebujeme vsadit hydroizolační pásky. Plošnou hydroizolaci už potom řešit nemusíte, ta je součástí naší stěrky. Na podlaze je ideální cementový potěr či beton v dobré rovinatosti, protože stěrka Betonepox® má necelé 2 mm.

Jaký je postup prací?

Postup prací je takový, že v ideálním případě jdeme úplně poslední, klidně až po malířích, abychom si udělali hezké detaily. Samotná aplikace je zhruba na 6 pracovních dní.

Jak se stěrka udržuje?

Naprosto jednoduše a běžně. Stačí Vám jakýkoli saponát do koupelny, případně i Savo. Jediné, co nedoporučujeme jsou drátěnky, nebo nějaký saponát s jemným pískem, abychom případně nepoškodili finální lak, ale to už se bavíme o extrému.

Všechny informace o stěrce Betonepox® naleznete na www.nemec.eu.

Tento rozhovor vznikl ve spolupráci s HomeInCube Media, s.r.o.